Luon­to­po­si­tii­vi­suus ohjaa hanke­ke­hit­täjä Ville Suorsan työtä

Jo viisi­toista vuotta tuuli­voiman parissa työs­ken­nellyt Ville Suorsa tuntee tuuli­puis­tojen vaiku­tukset linnus­toon kenties paremmin kuin kukaan toinen Suomessa.

Ville Suorsan luonto- ja lintu­har­rastus muuttui biolo­gian opin­tojen kautta biologin työksi. Myrs­kyllä hän työs­ken­telee hanke­ke­hi­tys­pääl­lik­könä vieden hank­keita koko­nais­val­tai­sesti kohti raken­ta­misen vaihetta ja pitää huolen siitä, että Myrskyn tapa toimia on luon­to­po­si­tii­vinen. Aiemmin Ville on työs­ken­nellyt tutki­jana, konsult­tina tuuli­voi­ma­hank­keissa ja osal­lis­tunut lähes 200 tuuli­voi­ma­hank­keen suun­nit­te­luun Suomessa.

“Olen päässyt konkreet­ti­sesti totea­maan, miten linnut tai muu eläi­mistö käyt­täytyy tuuli­voi­ma­puis­toissa, mikä on ollut todella tärkeää tietoa koko alan kannalta”, Ville kertoo.

Hanke­ke­hi­tys­pääl­lik­könä Villen työhön kuuluu useiden hank­keiden edis­tä­mistä saman­ai­kai­sesti, joten asioita on pöydällä suuri määrä. Työviikko sisältää pala­ve­reita, hanke­ai­hioiden kommen­tointia sekä kaavoi­tuk­sessa olevien hank­keiden edis­tä­mistä. Joinain viik­koina käydään paikan päällä kunnissa ja maano­mis­ta­ja­ti­lai­suuk­sissa esit­te­le­mässä ja keskus­te­lut­ta­massa hank­keita.

“Tässä työssä on koko­nais­val­tainen näkö­kulma. Aiemmin näin konsultin puolelta kymme­nien asiak­kaiden erilaisia tapoja toimia. Nyt näen, mitä kaikkea tuuli­voi­ma­hank­keen läpi­vie­minen oikeasti sisältää ja mitä esimer­kiksi sidos­ryh­mätyö tällä puolella on. Lisäksi katson Myrskyn hank­keiden koko­nai­suutta luon­to­asioiden osalta ja autan meidän muita hanke­ke­hi­tys­pääl­li­köitä näissä asioissa.”

Arvojen mukaista työtä

Työ hanke­ke­hi­tys­pääl­lik­könä on täyt­tänyt Ville odotukset. Hän arvostaa erityi­sesti Myrskyn luontoa kunnioit­tavaa toimin­ta­tapaa, ja yrityksen arvot ja kult­tuuri sopivat yhteen henki­lö­koh­taisten arvojen kanssa.

“Myrs­kyllä on eteen­päin mene­misen kult­tuuri – täällä halu­taan jatku­vasti kehittää omia toimin­ta­ta­poja ja tehdä asioita entistä paremmin.”

Villelle myrs­ky­läi­syys merkitsee Myrskyn arvojen mukaista hanke­ke­hi­tystä.

“Se on sitä, että jokaisen ihmisen mieli­pide kuun­nel­laan, on se sitten hanketta vastaan tai hank­keen puolesta. Olen tehnyt jo 15 vuotta töitä vihreän siir­tymän eteen, ja koen asian erit­täin tärkeäksi yhteisen maapal­lomme tule­vai­suuden kannalta. Tuuli­voima on tietysti vain yksi osa ratkaisua, mutta tärkeä palanen siinä koko­nai­suu­dessa”, Ville summaa.